Ecoprint t-shirts en meer

Ik ben helemaal gegrepen door het natuurlijk verfvirus. Even wat anders dan vilten:) een techniek die heel goed te combineren is met vilten en werken met wollen en zijden stoffen.

in het verleden ben ik regelmatig bezig geweest met natuurlijk verven, het begon al vlak na mijn opleiding,image 20 jaar geleden. We woonden in een verbouwde hooiberg in Nunspeet, voor het eerst in mijn leven een eigen tuin. Daar heb ik in het tuinhuis, wat toen mijn ateliertje was voor het eerst geëxperimenteerd  met natuurlijk verven, planten, bladeren en bloemen in een pan en lang laten pruttelen, mooie kleuren kwamen er tevoorschijn. Regelmatig heb ik samen met cursisten verder geëxperimenteerd.

Ook eco printen ben ik gaan uitproberen, met wisselend resultaat. Voor sommige technieken is het handig om een deskundige te raadplegen. Zo ook met deze techniek. Begin mei heb ik een cursus eco printen van De Israëlische Irit Dulman gevolgd, zij leerde mij een aantal basis begrippen en technieken en verschillende toepassingen. Met hele mooie resultaten!

image

Met die nieuwe kennis ben ik nu verder aan het experimenteren en ontdek de meest wonderlijke resultaten.

 

 

 

 

 

Het printen op bamboe t-shirts is erg leuk om te doen en bied een mooi nieuw product voor de verkoop. Elk shirt is uniek elke keer een verrassing. Door het stoere uiterlijk van deze techniek heel geschikt voor mannen die iets bijzonders zoeken. Eigen, uniek, duurzaam* en prettig om te dragen.

* wist je dat bamboe vele malen beter is voor het milieu dan katoen of bio katoen? Voor 1kg katoen is 10.000 liter water nodig, bamboe heeft geen extra water nodig, voor bamboe is geen pesticide nodig, het groeit snel en makkelijk, wel tot 1 meter per dag. Na oosten groet het vanzelf weer aan.etc.etc. En het draagt ook nog eens fijn. (De redenen waarom ik voor bamboe kies :) )

imageWil je deze boeiende techniek ook leren, stuur even een mailtje. Ik organiseer een dag in juli of augustus. (Datum nog niet bekend)

en op 19 september gaan we ecoprinten en natuurlijk verven.

tshirt binnenkort te koop via www.bodyflower.nl

en in ons atelier en op markten

6-7 juni textielfestival weerribben

Reacties zijn gesloten.