Ingeborg Honer-Marsch

Hallo Ik ben Ingeborg Honer-Marsch

Vilt maken is een deel van mijn leven geworden, ik kan niet zonder, het is mijn hobby, voor een deel mijn werk en het is mijn uitlaadklep. Maar ook is het mijn medium om beeldend te werken.

Vilten is vormen, mooi puur, met je handen van natuurlijkmateriaal iets maken. Elke keer weer een uitdaging om iets nieuws uit te proberen of mijn eigen technieken te verbeteren en te verfijnen. Maar ook vind ik het leuk om mijn kennis en vaardigheden met anderen te delen, daarom vind ik het leuk om cursussen en workshops te geven.

In 1995 ben ik afgestudeerd als docent beeldendvormen in de richting textiel. Mijn afstudeerwerk bestond uit een serie van 6 tassen van leer en handgemaakt vilt, in de vorm van bloemen en zaaddozen.

Daarna ben ik blijven vilten en geef sindsdien workshops, dit heb ik in Nunspeet, Nijkerk en Ommen gedaan, Sinds 5 jaar verzorg ik vooral workshops in mijn eigen atelier net buiten Ommen.

Daar woon ik samen met Percy, mijn man en onze 3 zonen, Lorenzo, Silvester en Florian. We wonen in een oude boerderij, die we stukje voor stukje verbouwen. Het atelier is al 5 jaar in gebruik.

Achter het huis hebben we een kleine blauwe bessen kwekerij, waar men in de zomer tegen betaling blauwe bessen kan plukken (meestal tussen eind juli en eind augustus) We kweken ze biologisch en hebben in de zomer een picknicktuin waar men koffie kan drinken en blauwe bessenvlaai kan eten. Groente die we eten komt zoveel mogelijk uit onze eigen groentetuin. En de verse eitjes… die komen van de kippetjes van Silverster (mijn zoon www.zilverstar.nl)

Drie dagen per week werk ik als docent beeldend vormen en taakhouder onderwijs bij de Landstede in Raalte. Daar geef ik les aan jongeren die opgeleid worden voor leidster in de kinderopvang, medewerker in de jeugdzorg of woonbegeleider of activiteitenbegeleider in de gehandicaptenzorg ouderenzorg en overige doelgroepen. Ook dit werk doe ik met veel plezier

Mijn motto Probeer je niet te ergeren maar verbaas je over wat je ziet en meemaakt.

veel plezier bij het bekijken van dit blog,

kijk ook eens op

www.bodyflower.nl

of www.puurwol.nl

Met de hartelijke groeten van Ingeborg

Geef een reactie