workshopprogramma 2014-2015

siborivilt techniek jasje

Het nieuwe programma voor seizoen 2014-2015 is bijna rond.

Wat zit er onder andere in het programma?

3 Zaterdaggroepen 1x per maand, donderdagavond viltcafe en vrijdagochtend viltcafe, start half september 2014

 

We starten weer met 3 zaterdaggroepen, elke groep komt ongeveer 1 x per maand voor een cursusdag naar Ommen. Met goed verzorgde lunch, met soep, warme broodjes etc.

De gevorderde groep is bijna vol, hierin zitten cursisten die al meerdere jaren vilten en zich vooral willen verdiepen in de techniek. In overleg wordt techniek en ontwerp besproken, ieder werkt op zijn eigen manier in zijn eigen tempo.

Nuno- vilt groep (stoffen gebruiken in viltwerk) en heel dun viltwerk meerdere technieken In deze cursus staat het maken van stoffen voorop, we starten met de verschillende mogelijkheden, chiffonzijde gebruiken, pongezijde, laagjes, gaatjes, cobwebtechniek en vele andere manieren en toepassingen om tot stoffen te komen.

De eerste lessen maakt men vooral sjaals of lappen, daar kan vervolgens een kledingstuk van gemaakt worden, b.v. een jasje of rokje. In de laatste lessen zal men werken aan een groter kledingstuk b.v. een jurk, jasje of bloes.

Basisvilt groep

In deze cursus van 7 zaterdagen komen alle technieken van het vilten aan bod. Materiaalkennis, leggen van de wol, gebruik van vezels, vormvilten, vachtvilten, vilten en verven etc. In deze cursus leert u de fijne kneepjes van het vilten, met onze jaren lange ervaring kunnen we u met elke techniek instructie en begeleiding geven. Daarnaast werkt Ingeborg als geschoold beeldend docent en kan zij u tevens op het creatief, beeldend vlak begeleiden. Deze cursus is zowel voor beginners als gevorderde cursisten geschikt. Ieder werkt naar eigen voorkeur en in eigen tempo.

Donderdagavond viltcafe en thema lessen 19:30-22:00

Op de donderdagavonden zal vanaf 25 september weer een viltcafe plaatsvinden. Tijdens deze lessen kunnen zowel beginners als gevorderde cursisten met een techniek en werkstuk naar keuze aan de slag. Tevens zijn er thema’s aan de avonden gekoppeld indien gewenst wordt dit thema uitgelegd en behandeld. zodat u met een kleine groep met de zelfde techniek aan de slag kunt. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. U kunt kiezen voor losse lessen of voor 12 of 25 lessen. de laatste les is op 23 april 2015.

Vrijdagochtend viltcafe  9:00- 11:30 en thema lessen 9:30-12:00

Op de vrijdagochtenden zal vanaf 19 september weer een viltcafe plaatsvinden. Tijdens deze lessen kunnen zowel beginners als gevorderde cursisten met een techniek en werkstuk naar keuze aan de slag. Tevens zijn er thema’s aan de ochtenden gekoppeld indien gewenst wordt dit thema uitgelegd en behandeld. zodat u met een kleine groep met de zelfde techniek aan de slag kunt, hiermee starten we om 9:30 De groep bestaat uit maximaal 6 personen. U kunt kiezen voor losse lessen of voor 12 of 25 lessen. de laatste les is op 24 april 2015. (met uitzondering van feestdagen en vakantie’s) 19 september is een speciale introductie ochtend vanaf 10.30 is iedereen van harte welkom voor informatie, het bekijken van het atelier en koffie met iets lekker (kosten 5,00)

binnenkort staat deze info op onze site en kunt u zich via een formulier opgeven. Wilt u daar niet op wachten? stuur ons een mail of een persoonlijk bericht via FB info@bodyflower.nl Ook voor info over data en kosten van de workshops

 

 

Reacties zijn gesloten.