open atelier 15 september

15 september staan de deuren weer open

“persbericht”

Mocht u belangstelling hebben voor een viltcursus, dan kunt u voor uitleg en informatie a.s. zaterdag15 september terecht in het viltatelier aan de balkerweg 37 in Ommen. Daar wordt informatie gegeven over de verschillende workshops ook over de cursus in Raalte, Deventer en Zwolle. U kunt zich vooraf inschrijven voor een miniworkshop bloemvilten op 15 september, om kennis te maken met de techniek. Met schapenwol, water en zeep maakt u in een half uurtje tijd een prachtige bloem. Daarnaast is er twee keer een demonstratie met de viltmachine, die sinds kort in het atelier staat. Deze machine van 2,5 meter breed maakt het viltwerk lichter zodat er grotere werkstukken gemaakt kunnen worden en ook mensen met verminderde kracht kunnen hier gebruik van maken. “Het is niet zo dat je de wol er aan de ene kant in stopt en dat het vilt er aan de andere kant uit komt”aldus Ingeborg Honer. “je moet zelf de wol neerleggen, nat maken met water en zeep en het proces goed bewaken, dus regelmatig keren en opnieuw oprollen. Je kunt het eigenlijk het beste vergelijken met een naaimachine.” De workshops en cursussen zijn heel divers, van ruw vilten met wol uit de regio tot het maken van mooie kleding en sjaals van zachte merinowol. Het volledige cursusprogramma vindt u op de site, www.bodyflower.nl.

Voor vragen en informatie bent u van harte welkom in het atelier op 15 september tussen 11.00 en 16.00 of op afspraak.

Tevens zijn wij dan onderdeel van de open fietsroute Ommen Noord.

Voor info bel 0523-234003 of kijk op de site www.bodyflower.nl

 

 

Reacties zijn gesloten.